29

آبان

1403


19 مهر 1402 08:11 0 کامنت
به بهانه ماه مهر که آغاز مدارس است و برای تک تک ما اعم از والدین ( دانش آموزان سابق ) و دانش آموزان حاضر (والدین آینده) سراسر خاطرات به یادمانی می‌باشد، قصد دارم به موضوعاتی که شاید کمتر در مباحث آموزشی به آنها پرداخته شده است اشاره ای مختصر داشته باشم.
   
1-موضوع اعتماد بنفس و خودباوری است که از مقوله‌های پیش قراول پیشرفت و توسعه در تمامی جوانب می باشد، شاید در لابه لای کتب درسی در اینخصوص کمتر سخن گفته شده، همانگونه که واقف هستیم خداوند متعال در آفرینش بندگان خود از سرزمین های مختلفی تفاوتی قائل نشده و همان عقل و استعدادهای ذاتی که جهت پیشرفت به جهان غرب عطا فرمودند به ما ایرانیان نیز نه تنها کمتر نداده ، بلکه شاید بیشتر هم داده باشد.
لقب مناطق محروم و کم برخوردار که از جمله به  برخی نقاط استان هرمزگان اطلاق می‌گردد زیبنده جامعه ما نمی باشد، فرزندانمان از ما می پرسند که چرا ما می‌بایست مناطق محروم باشیم!؟ که الحق و الانصاف پاسخی در این ارتباط نداریم. انشاا.. به زودی شاهد این باشیم که سراسر ایران عزیزمان را با یک لقب نیکو درخور پیشرفت و عدالت ببینیم و خبری از مناطق محروم و کم برخوردار نباشد، اسم مناطق محروم و کم برخوردار از لحاظ روانی تأثیر منفی بر روی عملکرد دانش آموزان این مناطق می گذارد و جرأت رقابت آموزشی(  بطور مثال در کنکور ) با سایر مناطق کشور را از دانش آموزان می گیرد.
ذکر یک نکته در انتهای این بخش خالی از لطف نیست، مبنی بر اینکه صرف اعتماد بنفس و خودباوری نیز کافی برای پیشرفت و سازندگی کشور نمی باشد، بلکه دوشادوش اعتماد بنفس و خودباوری تلاش و همت والا لازم می باشد که خداوند حکیم  نیز در آیه شریفه  11 سوره رعد می فرمایند : " خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خودشان بخواهند..." 
2-موضوع دیگر کنترل خشم و هیجانات می باشد، بنده بعنوان وکیل دادگستری با مشاهده، مطالعه و اطلاع از روند بسیاری از پرونده ها قتل و ضرب و شتم ها معلوم می گردد که علت اصلی این اتفاقات عدم کنترل خشم و هیجانات توسط قاتل و ضارب می باشد بدین معنی که قتل و ضرب و جرح صورت گرفته با یک تصمیم قبلی اتفاق نیفتاده بلکه به صورت آنی و لحظه ای بوده، بنابراین پیشنهاد می گردد که وزارت آموزش و پرورش با بکار گیری ظرفیت روانشناسان و متخصصان علوم اجتماعی با همکاری قوه قضائیه، آموزش و اطلاعات مناسبی را در این خصوص در  اختیار دانش‌آموزان که آینده سازان واقعی کشور عزیزمان هستند قرار دهند.
3-موضوع بعدی انجام کارهای تیمی و گروهی می‌باشد، ما شاید به تنهایی توانایی بسیاری از کارها و تخصص ها را داشته باشیم ولی برای پیشرفت امور کشور لازم است که در کنار هم، با هم فکری، احترام به  سلایق و ایده همدیگر و همبستگی به خرد جمعی در موضوعات مختلف برسیم، کارهای گروهی و تیمی چنانچه آموزش های لازم در این‌خصوص داده شود و روحیه و ظرفیت دانش آموزان در این باب بالا رود، انشاا... باعث شکوفایی و پیشرفت بیش از پیش میهن عزیزمان می گردد، کما اینکه دست یاریگر خداوند قادر و مهربان همواره با جمع است. بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان از جمله ژاپن به کارهای گروهی و تیمی در مدارس اهمیت ویژه ای قائل هستند، امیدوارم که در سیستم آموزش و پرورش ما در باب  بحث پرورش بیشتر از قبل اهمیت ویژه ای داده شود، با این امید که مطالب بیان شده مفید فایده باشد  مطالب خود را با ذکر حدیث گهربار امام علی (ع) به پایان می رسانم: " ارزش آدمی، به قدر همت اوست. 
(نهج البلاغه حکمت 47 ).

img
دیدگاه ها (0)
img