13

مهر

1403


اقتصادی

05 دی 1397 08:39 0 کامنت

صبح ساحل ، اقتصادی -  با بهره برداری از واحد جدید تصفیه هیدروژنی نفت گاز در پالایشگاه نفت بندرعباس، سالانه از انتشار 7 میلیون تن اکسید گوگرد در محیط جلوگیری شد.

واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز، از واحدهای جدید پالایشگاه بندرعباس در طرح افزایش ظرفیت تولید و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز است که در آبان 97 به بهره برداری رسید و موجب تولید روزانه 15 میلیون لیتر نفت گاز مطابق با استاندارد یورو 4 در این پالایشگاه شد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم پروژه افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت  بنزین و نفت گاز، حفاظت و صیانت از محیط زیست است گفت: راه اندازی واحد جدید تصفیه هیدروژنی نفت گاز و تولید محصول با کیفیت، موجب بازیافت سالانه 35 هزار تن گوگرد جامد گردیده است که در نتیجه آن از انتشار حدود 7 میلیون تن در سال آلاینده اکسید گوگرد (SOx) در هوا جلوگیری می شود.

هاشم نامور افزود: یکی از مهمترین شاخصهای سنجش آلایندگی برای سوختهایی مانند نفت گاز(گازوئیل)، میزان گوگرد موجود در آن است که در واحد جدید تصفیه هیدروژنی نفت گاز، میزان گوگرد از 10 هزار PPM به کمتر از 50   PPM کاهش یافته است.

وی افزود: بجز گوگرد ترکیبات سایر عناصر مانند اکسیژن و نیتروژن و همچنین برخی فلزات موجود در خوراک ورودی نظیر نیکل، وانادیم، ارسنیک، سرب و مس نیز به عنوان مواد مزاحم و آلاینده سوخت قلمداد می گردند که در واحد جدید، ترکیبات مذکور نیز حذف می شوند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: صرفه جویی در انرژی مصرفی و کاهش مصرف سوخت به دلیل استفاده از فناوری جدید و عملکرد بهینه واحد از دیگر ویژگیهای مهم واحد تصفیه هیدروژنی است که سالانه موجب کاهش 11 هزار و 100 تن انواع آلاینده های زیست محیطی مانند دی اکسیدکربن، مونوکسیدکربن، اکسیدهای نیتروژن و دیگر ذرات معلق می شود.

مهندس نامور بیان داشت: کاربرد سامانه پیش گرمایش هوا (APH) در مسیر هوای ورودی به کوره برای بهینه سازی مصارف انرژی و همچنین قابلیت استفاده از گازهای سبک تولیدی در فرآیند تصفیه هیدروژنی نفت گاز به عنوان سوخت گازی از فناوریهای بکار رفته در واحد جدید است.

وی افزود: در مقایسه با نسل قدیم واحدهای تصفیه هیدروژنی نفت گاز، استفاده از فناوریهای نوین در واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز جدید علاوه بر کاهش چشمگیر مقدار آلاینده ها، کاهش هزینه انرژی مصرفی برای تولید بخار پالایشگاه همچنین کاهش هزینه انرژی مصرفی واحد را نیز به دنبال دارد.

مدیر عامل شركت پالایش نفت بندرعباس با بیان این مطلب که این شرکت با محور قراردادن مفهوم توسعه پایدار بعنوان اصل اساسی برای ایجاد توازن بین توسعه اقتصادی و حفاظت محیط زیست، نسبت به كنترل اثرات نامطلوب زیست محیطی در بالاترین سطح ممكن با تعریف برنامه های اصلاحی لازم اقدام کرده است گفت: شرکت پالایش نفت بندرعباس با احداث واحدهای كیفی سازی در راستای انطباق محصولات تولیدی خود با استانداردهای زیست محیطی و تكمیل زنجیره صنعت سبز گام برداشته است و همچنین ابزارهای كنترلی پایش آنلاین را برای كنترل خروجی های محیطی در محدوده استانداردهای ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست اجرائی کرده است و حجم تبخیرآلاینده های سرطان زا مانند بنزن و آروماتیکها به اتمسفر را نیز کاهش داده است.

نامور با اشاره به راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز به تلاشهای کارکنان و متخصصان پالایشگاه برای تکمیل این واحد اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات شاخص در بهره برداری از این واحد، راه اندازی کمپرسور گاز گردشی این واحد بود.

وی گفت: به منظور آماده سازی کمپرسور گاز گردشی این واحد، بخشهای مختلف آن مانند بخش کمپرسور کم فشار و کمپرسور پرفشار به کارگاه ماشین آلات دوار پالایشگاه منتقل و به طور کامل باز شده و کلیه بازدیدها و بررسی بخشهای مکانیکی و کنترل تلرانس های ابعادی آنها صورت گرفت و در نهایت به واحد عملیاتی منتقل و نصب شد.

مدیر عامل شركت پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: یکی از قسمتهای مهم این کمپرسور، بخش روتور آن بود که با تکیه بر توان سازندگان داخلی کشور و با استاندارد های دقیق ساخته و با استفاده از دانش و تخصص کارکنان پالایشگاه بر روی کمپرسور نصب و با موفقیت راه اندازی شد.

نامور افزود: با تلاشهای شبانه روزی همکاران کار تعمیرات کمپرسور در مدت 20 روز و با کیفیت و دقت بالا به پایان رسید.واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز شرکت پالایش نفت بندرعباس با ظرفیت اسمی 50 هزار بشکه در روز، بزرگترین واحد کاتالیستی این پالایشگاه است.

دیدگاه ها (0)
img