03

دی

1403


اجتماعی

27 آذر 1392 09:03 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی -  خانه مطبوعات استان هرمزگان در دوره جدید که از یک سال پیش با انتخاب از سوی فعالان رسانه ای فعالیت خود را آغاز کرد، همت خود را در جهت ارتقا جایگاه رسانه و خبرنگار و گسترش نقش حمایتی خویش قرارداده است. در همین راستا خانه مطبوعات خبرنگاری با سابقه فعالیت طولانی در این حرفه را به عنوان نماینده خود معرفی کرد. این اقدام که به عنوان اجرای بخشی از فعالیت قانونی وضروری برای همه شهرها و بخشهای استان هرمزگان محسوب می شود ، با واکنشی از سوی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش مواجه شد که نشان از عدم آگاهی و شناخت آن مقام نسبت به هویت و جایگاه خانه مطبوعات  و نیزحیطه وظایف سازمان متبوعش و نسبت منطقه آزاد کیش با مرکز استان هرمزگان دارد.

این شخص که تصورکرده است خانه مطبوعات نهادی زیرمجموعه دولت است ضمن آنکه مطبوعات کیش را بی نیاز از فعالیت چنین تشکلی خوانده ، گفته است :«به هیچ عنوان مدیران استانی نمی توانند برای منطقه آزاد کیش تصمیم گیری کنند و به این منطقه دستوردهند». درحالی که تشکل صنفی خانه مطبوعات نه نهادی دولتی بلکه کاملا غیردولتی و مستقل از دولت و مدیرعامل آن هم به هیچ عنوان منصوب از سوی دولت نبوده واتفاقا ایشان نمی تواند نسبت به نیاز داشتن یا نداشتن مطبوعات صاحب نظری باشد. ضمن اینکه نماینده ای که ایشان نماینده ارشاد در خانه مطبوعات ذکر کرده، تنها به عنوان عضو ناظر حضور داشته و نه صاحب رای است وامضا. به این ترتیب این نهاد به عنوان نهاد حامی رسانه و خبرنگار هیچ نیازی به کسب مجوز نه از سوی منطقه آزاد کیش دارد ونه اداره دیگری.

اینکه واکنشی چنین عجولانه از سوی مقامی درسطح معاونت سازمان منطقه آزاد کیش بدون برخورداری از اطلاعات دقیق چه انگیزه ای داشته که مداوما هم از سوی نهادهای رسانه ای خاص استانی، همچون اخبار حمایت کننده دیگرشان منتشر شد ، نکته ای است که نیاز به تامل دارد.

وی در جای دیگری از مصاحبه ای که با فارس انجام داده با طرح شبهه ای نسبت به حاکمیت اداره کل ارشادهرمزگان در آن منطقه، به ماده 27 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد در خصوص تفویض اختیار دستگاه های اجرایی به سازمان مناطق آزاد استناد کرده و گفته است« کیش برخلاف منطقه آزادکشورمثل قشم ....تماما منطقه آزاداست» و مداخله مدیران استان در منطقه آزاد هیچ مفهومی ندارد. حال آنکه چنین قانونی اگر درارتباط با اقدامات اجرایی هریک ادارات دولتی معنایی داشته باشد در ارتباط با نهاد صنفی مطبوعات هیچ معنایی نمی یابد.

باتوجه به اینکه این سخنان در اشاره به معرفی نامه ای از سوی اداره کل ارشاد استان هرمزگان به دنبال معرفی نماینده خانه مطبوعات بیان شده است ، باید اظهارداشت که آن نامه صرفا جهت اطلاع سازمان منطقه آزاد بوده و نیازی به هیچ اقدام یا تأییدی از سوی آن مرجع نداشته است .

در عین حال باید اضافه کرد که معرفی نماینده خانه مطبوعات از سوی استان هرمزگان از آن جهت روی داده که کیش در تقسیمات کشوری (که تقسیم فعالیت های رسانه ها کاملا با آن منطبق است) بخشی از استان هرمزگان است که بخشدار آن از این استان منصوب می شود و فعالان رسانه ای کیش هم همان حمایتهایی را از خانه مطبوعات هرمزگان دریافت می کنند که فعالان در سایر شهرستانهای هرمزگان. اتفاقا به دلیل رعایت این تقسیمات ازسوی رسانه های فعال در کیش( که معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش هم از آن مطلع است) بوده که اخبار حوزه سازمان منطقه آزاد و سایر ادارات کیش از صفحه استانی خبرگزاری ها برخروجی ها قرار می گیرد.

در سالهای اخیر منطقه کیش یکی از پربحث ترین و جنجالی ترین اخبار مرتبط با زدوبندهای سیاسی ،اقتصادی و مالی را به خود اختصاص داده است تاجایی که پای سازمان بازرسی هم بارها به آن منطقه کشیده شد و متاسفانه تا پیش از این مرحله اخباری که در عملکرد ومناسبات حاکم براین منطقه نظارتی منصفانه داشته باشد و گزارشی واقع بینانه ارائه دهد،جزمعدودی بیرون نیامده بود. همین اتفاقات نشان می دهد منطقه آزادکیش نیازمند فعالیت رسانه هایی است که با رعایت تنوع و تکثر دیدگاه ها، گزارش مستقلی و خوانش جدیدی از آن منطقه را برای مردم روایت کند. انحصار فعالیت رسانه ای تنها به دویا سه نهاد رسانه ای و اصرار برحفظ چنین انحصاری ، همانطور که رویدادهای اخیر نشان می دهد نه به سود آینده سازمان منطقه آزاد کیش و نه مردم و نه سرمایه گذاران است.

دیدگاه ها (0)
img