یک گونه از موجود دریایی عجیب «با ۲۰ بازو» در اعماق آب‌های قطب جنوب کشف شد



دانشمندان می‌گویند این گونه «فسیل زنده» بیش از ۲۰۰ میلیون سال است که در اقیانوس‌های سطح زمین زیست می‌کند.

  

به گزارش صبح ساحل، گروهی از محققان در آب‌های اقیانوسی قطب جنوب یک گونه جدید از «ستاره پردار دریایی» را یافته‌اند که هرچند ممکن است در تصاویر ترسناک به نظر برسد، با این حال در واقعیت بی‌آزار است.

این جانوران دریایی گونه‌ای بی‌مهره در دریا هستند که بازوهای پردار آن‌ها از یک بدن مرکزی بیرون زده‌ است. 

دانشمندان به دلیل ظاهر منحصر به فرد این گونه جدید، نام آن را «ستاره پردار توت‌فرنگی» گذاشته‌اند. هرچند این موجود بیگانه‌شکل در ابتدا شبیه توت فرنگی به نظر نمی‌رسد، با این حال اگر روی آن متمرکز شوید مژک‌های کوچک مشابه توت‌فرنگی و در اندازه این میوه را در زیر بخش ساقه آن می‌توان دید.

این جانور هر چند در تصاویر رنگی نسبتا سفید دارد، با این حال رنگ واقعی آن در زیر آب بین بنفش و قرمز تیره متغیر است. ستاره پردار قطب جنوب در عمق ۶۵ تا ۱۱۷۰ متری آب زیست می‌کند.

گرگ روس، استاد زیست‌شناسی دریایی در دانشگاه سن دیگو کالیفرنیا، در این باره می‌گوید: «ستاره پردار توت‌فرنگی قطب جنوب موجودی دریایی با ۲۰ به اصطلاح ‘بازو’ است که برخی از آنها ناهموار و برخی دیگر پردار هستند و در مجموع می‌تواند تا ۲۰ سانتی‌متر طول داشته باشد.»

این بازوها در نقاط انتهایی خود پنجه‌های ریزی دارند که این جانور دریایی از آنها برای نگه داشتن خود در کف دریا استفاده می‌کند.

گونه تازه‌ کشف شده در اصطلاح علمی «Promachocrinus fragarius» نام دارد و معتلق به گونه زنبق‌های دریایی است. این گونه شامل ستاره‌های دریایی، خارپشت‌های دریایی، خیار دریایی و ستاره های دریایی پردار است و از این رو با نام کمتر رسمی «ستاره پردار قطب جنوب» نیز شناخته می‌شود.

ستاره‌‌های پردار قطب جنوب بیش از ۲۰۰ میلیون سال است که در آب‌های کره زمین زیست می‌کنند و غالبا از آنها با عنوان «فسیل زنده» یاد می‌شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها