20

دی

1403


19 دی 1403 08:02 0 کامنت

۱ـ همین ابتدا ساده بگویم، جزایر طبقاتی ناهمگون انسانی نسازیم. همانطور که شرکت‌کنندگان در همایش ۹دی، مردم و همشهری ما هستند، شرکت‌کنندگان در جشن خواجه عطا هم، مردم و همشهری ما هستند. اینکه بن مایه‌ها و طرحواره‌های ادراکی از بافت کهن و آیین‌های سنتی در اذهان؛ چگونه برونداد پیدا می‌کنند و تعریف ستاد امر به معروف و نهی از منکر از شادی، یا تعریف اداره میراث فرهنگی استان از مواریث ناملموس چیست؛ جای مجادله نیست! صورت مسأله بزرگ‌تر، به بن‌بست نرساندن جاده سرمایه اجتماعی و عدم سرریز اصطکاک اجتماعی در دوران شبه انبار باروت توده‌های سرخورده از آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی است! همان مرد شریف سیه‌چرده که در قالب لیدر کارناوال شادی، سرکنکی می ریزد؛ در مسیر پیاده‌روی ایام ماه صفر در کشور عراق هم حضور دارد. 
۲ـ اخیرا در حوزه علوم مربوط به بهداشت سلامت و تغذیه از مفهوم ویتامین‌P نام برده می شود. که به لذت و حس خوشایند حین تناول غذا اشاره دارد. هر چند که شما غذاهای چرب و مواد قندی هم مصرف کنید ؛ چون انگاره ذهنی مثبت و حال خوب از آن مواد غذایی به شما دست می‌دهد و پیوند نوستالژیک و عاطفی با آن برقرار می‌کنید، برای شما مفید است! اجتماع دارای حس بازی‌خوردگی و نفرین‌شدگی از دویدن‌ها و نرسیدن‌ها؛ گاهی گارد مبارزه توهمی مدنی هم به خود می گیرد. این یک لبه باریک هدایت اجتماعی است که دستگاه‌های فرهنگی استان باید به درستی این مسیر را راهبری کنند. سوپاپ‌های کنترل شده در کجا تعبیه شده اند؟ شب‌های آخر هفته چند جوان در اثر مصرف الکل و در اثر برخورد با تیر برق‌ها و جدول بلوارهای بندرعباس، با مرگ از خواب جنون بیدار می‌شوند؟! 
۳ـ همانطور که امام جمعه محترم بندرعباس اشاره فرمودند باید از فضاسازی کاذب و ایجاد دوقطبی اجتماعی در استان جلوگیری کرد. در دنیا کارناوال‌های شادی با مضامین و قالب‌های مختلف مرسوم است. از آب‌پاشی تا گوجه پراکنی، که در برخی از کشورها به عنوان یک جاذبه توریستی هم در جهان شناخته می‌شوند. همانطور که در آیات قرآن کریم، می‌خوانیم، اوست که می‌خنداند و می‌گریاند (سوره نجم آیه۴۳ ).  برای اهل معنا؛ تقدم و تأخر این آرایه‌ها قابل درک هست! پیشنهاد می‌گردد ستاد محترم امر به معروف یا مدیریت حوزه‌های علمیه استان و اداره میراث فرهنگی و سمن‌ها (تشکل‌های مردم‌نهاد) یک میز مشترک برای نشاط‌افزایی اجتماعی تشکیل دهند. مردم این روزها به شدت به گزاره‌های اینچنین در قالب هنجارهای شریعتی و حاکمیتی نیاز دارند. حالا که چشم‌انداز تحولاتی مثبتی پیش‌روی استان قرار دارد، باشد که جشن خواجه عطا یک فستیوال قومیتی بین‌المللی برای نزدیکی اقوام خلیج فارس باشد؛ از ایران، قطر، بحرین، عمان، دبی و عربستان. مدیران فرهنگی به چشم یک فرصت به رویداد خواجه عطا نگاه کنند، مردم استان ما غیرتمند هستند؛ هم به دین خود، هم به آیین خود هم به سرزمین خود.
 

روزنامه صبح ساحل

img
دیدگاه ها (0)
img