افشاگری استاندار هرمزگان در جلسه شورای اداری؛ 

به نام هرمزگان نیروهایی جذب می‌شود اما عایدی برای استان ندارند


نویسنده: صبح ساحل

استاندار هرمزگان گفت: یکی از پالایشگاه‌های نفتی استان 50 نفر نیرو استخدام کرده است که آن‌ها اهل یک شهرستان کوچک هستند؛ فقط به این دلیل که یکی از مدیران این پالایشگاه اهل آن شهرستان است.  

 

به گزارش صبح ساحل، شورای اداری استان هرمزگان چهارشنبه بعداز ظهر با حضور رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، استاندار هرمزگان، مدیران دستگاه‌های اجرایی و حضور ویدئو کنفرانسی فرمانداران شهرستان‌ها برگزار شد، دوستی در این جلسه از کمبود نیروی انسانی در نقاط مختلف استان هرمزگان گفت و این موضوع را عامل اصلی عدم توسعه در شرق استان و سواحل‌مکران دانست. دوستی در بخش دیگری از سخنان خود از وضعیت استخدام در جزیره سیری گلایه و اظهار‌کرد: شرکت فلات‌قاره ۲هزار نفر نیرو دارد اما شاید یک نفر از آن‌ها بومی بوموسی است، بهانه‌شان نیز این است که نیروهای بومی مشکل تردد دارند!

"مهدی دوستی"، استاندار هرمزگان در این جلسه هرمزگان را استانی با کارکرد ملی خواند و با اشاره به نقش بنادر استان در توسعه تجارت کشور، گفت: حد فاصل بندرشهید رجایی تا بندر چابهار حدود یک هزار کیلومتر فاصله است اما بندرکارآمدی در این حوزه وجود نداشت که با چندین ماه تلاش توانستیم رویه‌های گمرکی را در بندر سیریک فعال کنیم. 

وی نبود نیروی انسانی را عامل اصلی اطاله موافقت با استقرار رویه‌های گمرکی دانست و افزود: این امر باعث شده است که تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل مکران با وجود اینکه همه دولت‌ها به دنبال توسعه در این منطقه بودند برروی زمین بماند. 

استاندار هرمزگان با بیان اینکه بندر شهید رجایی دارای ۵ الی ۶ میلیارد دلار ارزش است و به عنوان یک دارایی ارزنده برای کشور محسوب می‌شود، افزود: اینکه نتوانیم از ظرفیت دارایی‌های کشور به صورت کامل استفاده کنیم و بندرشهید رجایی به دلیل نبود نیروی انسانی ۱۲ ساعت فعالیت داشته باشد به نفع کشور نیست از این رو با فشارهایی که آوردیم توانستیم فعالیت بندرشهید رجایی را در حوزه کالاهای اساسی ۲۴ ساعته کنیم اما محدودیت‌هایی وجود دارد که مانع این امر است به عنوان مثال برای اضافه‌کاری مدیران سقف تعیین شده است و یک مدیر اگر از یک سقفی به بعد اضافه‌کاری داشته باشد، اضافه‌کاری به او تعلق نمی‌گیرد.

دوستی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بنادر در حوزه نیروی انسانی با اشاره به رویکرد استانداری هرمزگان در اعطای سند به خانه‌های مردم با مشارکت بخش خصوصی، گفت: پیشنهاد داریم بدون اضافه‌کردن نیروی انسانی جدید با افزایش انعطاف‌پذیری در برون‌سپاری‌ها، کارکردها را ارتقا دهیم و برای این مهم می‌توان از ظرفیت بخش خصوصی، دفاتر پیشخوان دولت و دفاتر پلیس+10 استفاده کرد. 

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به تمرکز دولت بر افزایش تعاملات با کشورهای همسایه، تاکید‌کرد: در حال حاضر ۴ مرز در استان تعریف و مصوب شده است اما به دلیل اینکه نیروی انسانی لازم را نداریم نمی‌توانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی تأکید‌کرد: ما نگران به کارگیری پرسنل بومی نیستیم بلکه نگرانی ما این است که به نام هرمزگان نیروهایی جذب می‌شود اما عایدی برای استان ندارند از سهمیه‌های مناطق محروم مانند بشاگرد استفاده می‌شود و نیروهایی جذب می‌شود در حالی که این نیروها در بشاگرد ماندگار نمی‌شوند و به مناطق دیگر منتقل می‌شوند و عملا این نیروها به نام هرمزگان اما به کام استان‌های دیگر هستند.

دوستی با اشاره به فرمان رهبری برای توسعه و مسکونی‌سازی جزایر گفت: در شهرستان بوموسی و جزایر سه‌گانه شاهد اتفاق عجیبی هستیم که ظلم آشکار به ساکنین این جزایر است، در جزیره سیری شرکت فلات‌قاره ۲هزار نفر نیرو دارد اما شاید یک نفر از آن‌ها بومی بوموسی است، بهانه‌شان نیز این است که نیروهای بومی مشکل تردد دارند! در حالی که ما حاضر هستیم برای نیروهای بومی شناور اختصاص دهیم. در حال حاضر حدود ۱۲ نفر رزومه از جزیره بوموسی دارم که در رشته‌های مهندسی نفت تحصیل کرده‌اند و اگر ما نتوانیم این‌ها را در شرکت‌های نفتی مشغول به کار کنیم جزیره دیگر ظرفیت دیگری جز صیادی برای اشتغال ندارد.

استاندار هرمزگان ادامه داد: حقوق فوق‌العاده کارمندان و معلمان در جزیره بوموسی با وجود اینکه سهم ناچیزی بود نیز در دولت قبل حذف شده است و این امر ماندگاری کارمندان را در این جزیره پایین آورده است که لازم است در این حوزه نیز توجه ویژه‌ای شود.

دوستی عنوان‌کرد: هرمزگان کلکسیون تداخلات ساختاری است، مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی نمونه این تداخلات بودند و امروزه این موضوع در سواحل مکران نیز در حال وقوع است که یک بحران حکمرانی را در این منطقه به وجود می‌آورد و این تداخلات قطعا به استان ضربه خواهد زد.

وی عنوان کرد: فاصله شرقی‌ترین نقطه استان تا غربی‌ترین نقطه آن به اندازه فاصله بندر امام خمینی(ره) تا تهران است و خواهش ما این است که در اولین گام دو قطب در شرق به مرکزیت میناب و غرب به مرکزیت بندرلنگه تعریف شود تا خدمات در شرق و غرب استان تقسیم شود و مردم لازم نباشد برای دریافت خدمات به مرکز استان مراجعت کنند. 

استاندار هرمزگان، با اشاره به عزم حاکمیت برای انتقال دفاتر مرکزی بنگاه‌های اقتصادی به محل فعالیتشان‌، تصریح‌ کرد: وجود مدیر و استاندار پروازی به هیچ عنوان توجیه منطقی ندارد، حاضر هستیم در جهت تسهیل در انتقال دفاتر مرکزی بنگاه‌ها زمین رایگان در هر جای شهر که بخواهند اختصاص دهیم تا این مسئله محقق شود.

دوستی تاکید کرد: بحث بنگاه‌های اقتصادی که می‌گویند ما خصوصی هستیم اما بخش عمده‌ای سهامدارانشان دولتی هستند نیز از دیگر مشکلات استان است چرا که هیچ قانونی را در استخدام رعایت نمی‌کنند؛ به عنوان نمونه یکی از پالایشگاه‌های نفتی استان 50 نفر نیرو استخدام کرده است که آن‌ها اهل یک شهرستان کوچک هستند؛ فقط به این دلیل که یکی از مدیران این پالایشگاه اهل آن شهرستان است. 

وی خاطرنشان کرد: در توسعه منابع انسانی برخی‌ها گلوگاه‌های اقتصادی را در دست گرفته‌اند و با این قبیل کارها پمپاژ نارضایتی در جامعه می‌کنند.

 

احمد مرادی: دولت یک لایحه برای جذب نیروهای بومی به مجلس ارائه دهد

نماینده مردم هرمزگان در خانه ملت نیز در این جلسه گفت: استان هرمزگان گرمای بالای ۴۵ درجه را هم تحمل‌کرده و برای خدمات رسانی به مردم کارکنان دولت در سخت ترین شرایط ارائه خدمات می‌کنند. وظیفه دولت و حاکمیت هم اول ارائه خدمات عمومی به مردم و دوم هم نظم و انضباط است. ۵۰ درصد از این خدمات در حوزه شما است. گاهی یک تصمیم و شیوه‌نامه می‌تواند رضایتمندی برای مردم به همراه داشته باشد و باید به داد ادارات کشور رسید و آنها را سبک و چابک کرد.

وی افزود: استان هرمزگان با همه درآمدهایی که نصیب کشور می‌‌کند از نظر کمبود نیروی انسانی در برترین رده‌ها است؛ همچنین بالاترین نرخ بیکاری را دارد در حالی که همه امکانات خدادادی را داریم. برخی قوانین دست و پا گیر سبب می‌شود تمرکززدایی و تفویض اختیار به تعویق بیفتد.

مرادی افزود: اگر بحث محرومیت باشد به استان هرمزگان تعلق می‌گیرد، اگر بحث مرزی باشد باز هم به همین صورت، اگر شرایط سختی کار باشد باز هم به استان هرمزگان تعلق می‌گیرد. در جزیره ابوموسی حدود پنج هزار نفر اسکان دارند، چرا باید در این جزیره بالاب ۳۰۰ نفر بیکار وجود داشته باشد. پالایشگاه سیری‌ هم در مجاور این جزیره است. چرا در ابوموسی اکثریت پست‌های سازمانی خالی است؟

نماینده هرمزگان در مجلس ضمن اشاره به سفرهای استانی سایر مسئولین در ادوار گذشته و نداشتن خروجی مشخص، اظهار کرد: آیا باید به سفرهای استانی مدیران در سطح کشور و گره‌گشایی از مردم امیدوارم باشیم.

مرادی با تاکید بر لزوم تبدیل وضعیت ایثارگران افزود: بحث تبدیل وضعیت ایثارگران در بانک‌های دولتی و مخابرات همچنان انجام نشده است که تقاضا داریم این موضوع رسیدگی جدی شود.

این نماینده هرمزگان با انتقاد از تنگ‌نظری عجیب برخی دستگاه‌ها در جذب نیروهای بومی، گفت: باید دولت و سازمان امور استخدامی یک لایحه برای جذب نیروهای بومی به مجلس ارائه دهد.

مرادی همچنین گفت: الان تمام امور سواحل و جزایر زیر نظر یک مدیرکل با حدود 8 نفر پرسنل اداره می‌شود که لازم است که ساختار این اداره کل ارتقا پیدا کند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها