تلفن‌ همراه ۷ برابر آلوده‌تر از صندلی توالت فرنگی



صبح ساحل ، اجتماعی - مطالعات جدید نشان می‌دهد که یک گوشی تلفن همراه به طور میانگین حدود هفت برابر آلوده‌تر از صندلی توالت فرنگی است.

به گزارش ایسنا، تلفن‌های همراهی که پوشش های چرمی دارند، بیشترین باکتری ها را در بر گرفته اما حتی تلفن هایی با پوشش های تمیز و خشک پلاستیکی بیش از شش برابر بیشتر از نشیمنگاه‌های توالت ها میکروب دارند.

با این وجود بررسی صورت گرفته در یک اداره نشان داد دو پنجم از کارکنان این اداره تلفن های همراه خود را با خود به توالت های اداره می‌برند.

یک شرکت تحقیقاتی در زمینه بهداشت، با کمک وسیله ای که میکروب های زنده را روی سطوح به صورت نقاطی روشن نشان می دهد، سطوح تلفن های همراه هوشمند را با سطوح صندلی های توالت های فرنگی مقایسه کرده است.

صندلی توالت اسکن شده به این روش ۲۲۰ نقطه روشن را که باکتری های زنده در آن کمین کرده بودند، نشان داد در حالی که تلفن های همراه اسکن شده به طور میانگین ۱۴۷۹ نقطه روشن را نشان دادند.

یک استاد باکتری شناسی دانشگاه آبردین اسکاتلند در این ارتباط می گوید: نورو ویروس ها روی تلفن های همراه در این وقت از سال وجود دارند اما میکروب های موجود روی تلفن های هوشمند احتمالا باکتری های خود افراد بوده و از همین رو احتمال انتقال بیماری پایین است. با این حال رد و بدل کردن تلفن های همراه بین افراد می تواند  باعث انتقال بیماری باشد.

در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز محققان دانشکده طب گرمسیری و بهداشت لندن دریافتند که از هر شش دستگاه تلفن همراه یک تلفن آلوده به مواد مدفوعی از جمله باکتری های ای.کولای هستند که می تواند منجر به مسمومیت غذایی و باکتری های معده شود.

سال پیش از آن نیز یک سازمان نظارتی مصرف کنندگان ۳۰ دستگاه تلفن همراه را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده بود که باکتری های روی تلفن های همراه بیش از میزان نرمال بوده و قابلیت این را دارند که ناراحتی های جدی معده در استفاده کنندگان خود ایجاد کنند.

آخرین تحقیق صورت گرفته نیز با بررسی ۵۰ تلفن همراه نشان داد یک تلفن‌ همراه با پوشش چرمی که به عنوان کیف پول هم استفاده می‌شده بیشترین میزان باکتری های ثبت شده، حدود ۱۷ برابر باکتری‌های یک صندلی توالت را دارا است.

میانگین نقاط روشن تجمع باکتری ها در یک تلفن همراه با پوشش پلاستیکی ۱۴۵۴ نقطه بوده که تقریبا هفت برابر میکروب های یک صندلی توالت است.

کارشناسان بر این باورند که تلفن های همراه از آن جایی که به توالت‌ها برده می‌شوند و در معرض همان میکروب هایی قرار می گیرند که روی دسته ها و صندلی های توالت وجود دارند، تا این اندازه آلوده می‌شوند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، بر اساس بررسی صورت گرفته توسط یک شرکت تحقیقاتی در زمینه بهداشت روی ۲۰۰۰ نفر ۴۰ درصد از افراد اقرار کرده‌اند که در محل کار تلفن های همراه خود را با خود به توالت می‌برند اما تنها ۲۰ درصد از آنان تلفن های همراه خود را پس از خارج شدن از توالت ها تمیز می‌کنند.

بلایی که موبایل بر سر خواب شبانه می‌آورد!

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند سلول‌های حساس به نوری که در چشم وجود دارند با قرار گرفتن در معرض نور، ساعت بدن را تغییر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، «خبرآنلاین» به نقل از مدیکال‌نیوز نوشت: قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور، بخصوص اگر خارج از ریتم شبانه‌روزی فعالت‌های شخص باشد، در برنامه‌ی خواب اختلال ایجاد کرده و سلامت انسان را به خطر می‌اندازد. یکی از شایع‌ترین علت‌های قرار گرفتن در معرض نور در شب، استفاده از تلفن همراه قبل از خواب است.

محققان مؤسسه‌ی سالک (Salk)، در راستای یافتن درمانی برای بیخوابی شبانه، پاهای بی‌قرار، میگرن و اختلال در نظم برنامه‌خواب، به این نتیجه رسیده‌اند که از بین رفتن نظم شبانه‌روزی ساعت بدن، در نهایت مشکلات متعددی برای سلامتی انسان به وجود می‌آورد که بعضی از آن‌ها مانند سندرم متابولیک، مقاومت به انسولین، چاقی مفرط، اختلال‌های شناختی و در برخی موارد حاد، سرطان، نیازمند درمان‌های طولانی مدت هستند.

از آنجا که امروزه اکثر منابع نوری که استفاده می‌کنیم، مصنوعی هستند، چرخه‌ی خواب و بیداری دیگر وابسته به الگوی شب و روز نیست. از آن گذشته، با ورود تلفن‌های هوشمند به زندگی انسان، مدت زمان استفاده از تکنولوژی و خیره شدن به نور صفحه‌ی آن‌ها از هر زمان دیگری بیشتر شده است.

ساعت خواب و نظم شبانه‌روزی بدن

همانطور که می‌دانید، ساعت بدن از الگوی بیست و چهار ساعته‌ی شبانه‌روز پیروی می‌کند که چرخه‌ی خواب و بیداری نیز تحت تأثیر این زمان‌بندی قرار می‌گیرد. در حقیقت تمام سلول‌ها، بافت‌ها و اعضای بدن وابسته به این الگو هستند.

تحقیقات اخیر بر گروهی از سلول‌ها در شبکیه و حساس به نور متمرکز شده است. همانطور که گفته شد، این سلول‌ها به نور حساسند اما تصویری به مغز ارسال نمی‌کنند، بلکه سطح نور محیط را بررسی می‌کنند تا سیگنال‌های مرتبط با عملکرد بیولوژیکی را به مغز ارسال کنند.

پروتئینی به نام ملانوپسین در این سلول‌ها، به پردازش نور محیط کمک می‌کند و اگر مدت طولانی مقابل نور قرار بگیرد، مجدد درون سلول‌ها احیا می‌شود. ادامه یافتن این فرایند، به مغز سیگنال‌هایی مرتبط با قرار گرفتن مقابل نور پایدار ارسال می‌شود و در نتیجه مغز الگوی خواب و زمان استراحت را تغییر می‌دهد و به این صورت است که در نظم خواب اختلال ایجاد می‌شود. پس از بررسی این فرایند، محققان با بررسی ملانوپسین در سلول‌های چشم، پی برده‌اند که اگرچه بعضی از سلول‌ها حساسیت خود را در طولانی مدت نسبت به نور پایدار از دست می‌دهند، اما بعضی دیگر، همچنان این حساسیت را حفظ می‌کنند. زیرا سلول‌های دسته دوم دارای ملانوپسینی هستند که حاوی ارستین (Arrestin) است.

نگاه کردن بیش از حد به صفحه‌ی تلفن‌های هوشمند، بخصوص شب‌ها و زمان خواب، به علت تغییر دادن نظم نور دریافتی چشم و همانطور که گفته شد، ارسال سیگنال‌های دریافت نور به مغز می‌تواند باعث اختلال در ساعت بدن شده و برای مدت طولانی احساس نیاز به خواب را از بین ببرد. پس بهتر است سعی کنید استفاده از تلفن همراه را به زمانی غیر از زمان خواب موکول کنید.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها